Geschiedenis

Perry behoort al jaren tot het straatbeeld van winkelend Nederland, maar sinds wanneer precies? Er zijn in al die tijd behoorlijk verrassende veranderingen geweest in de naam, het aanbod, de panden en nog veel meer dingen die we allang weer vergeten waren. Deze acht dingen wist jij vast nog niet. 

 

Eerste Perry komt uit 1866
Dat je ouders vroeger ook al bij Perry kwamen dat wist je wel, maar wist je ook dat de eerste Perry winkel al in 1866 zijn deuren opende? Terwijl de eerste spoorlijnen in Nederland werden uitgebreid begon de familie Verster een winkel onder de naam Perry&Co. De winkel aan de kalverstraat verkocht innovatieve producten van over de hele wereld, waarmee het al snel als trendsetter bekend werd. 

Monopoly en Perry
Iedereen heeft wel eens Monopoly gespeeld, en je zult je misschien afgevraagd hebben hoe ooit die Nederlandse straatnamen gekozen zijn. In 1941 verschijnt Monopoly op de Nederlandse markt geïntroduceerd door Perry&Co. Alle straatnamen zijn plekken waar Perry op dat moment een filiaal of magazijn had.

Sportwinkel Perry
Jij kent Perry als grote sportzaak, maar dat is niet altijd zo geweest. Het moment dat de familie Verster de Perry&Co verkoopt in 1959 komt daar pas echt verandering in. Er volgt een fusie met een sportzaak Leo van der Kar. Onder de naam Perry van der Kar wordt Perry de grootste en meest professionele sportzaak van Nederland. 

De naam Perry Sport
Perry sport is de naam hoe de meeste van jullie de winkel zullen kennen. Deze ontstond pas in 1978 toen de eigenaar van Perry en het sporthuis besloot deze twee bedrijven samen te voegen. Die eigenaar was op dat moment de Bijenkorf, al gaat in 1984 Perry naar de V&D. Al die tijd blijft het een op zich zelf staande winkel met de naam Perry Sport.

Eigen merken Perry
Je wist misschien niet dat Perry naast grote internationale merken ook eigen merken verkoopt. Dat gebeurt al sinds 1994. Spex, Wildebeast en INQ zijn allemaal gericht op een andere productcategorie van Perry. Spex is het merk voor beachwear en wintersportkleding, INQ focust zich op de atleet die het beste uit zichzelf wil halen en Wildebeast is er voor de avonturiers.

Samen met Aktiesport
Het is niet altijd even duidelijk welke winkels allemaal van dezelfde eigenaar zijn. Vanaf 2006 komen Perry en Aktiesport bij elkaar onder de nieuwe eigenaar USG, een organisatie die de sportmarkt van de Benelux wil veroveren. Aktiesport en Perry zijn tot de dag van vandaag nauw met elkaar verbonden. 

Nieuwe strategie
Overeind blijven in het internettijdperk is niet voor iedere retailer makkelijk. Wist je dat Perry al vanaf 2010 bezig is met een omnichannelstrategie? Het doel daarvan is het beste van twee werelden – on- en offline – combineren. Zo kwamen er vanaf 2011 overal digitale orderschermen in de filialen die toegang bieden tot de gehele collectie.

Perry en JD sports
Perry heeft goede banden met Aktiesport, maar weet je ook wie de internationale partner van Perry is? In 2016 neemt JD Sports Fashion PLC de formules Perry en Aktiesport over. Daaruit ontstaat de dochteronderneming Sports Unlimited Retail BV. JD is met ruim 2.500 winkels in diverse formules een toonaangevende retailer in sport fashion binnen Europa en daarbuiten. Perry is een van de Nederlandse formules van JD. 

Recente vacatures
Locatie:Zwolle
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Dordrecht
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Emmen
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Breda
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Aalsmeer
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Groningen
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Arnhem
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Aalsmeer
Ben jij dé ideale kandidaat?
Alle vacatures
Laatste vacatures per mail ontvangen?

Meld je aan via de onderstaande link en ontvang een bericht zodra er een vacature online komt die voor jou van toepassing is.

Maak job search agent aan

Contact

Sports Unlimited Retail B.V. 
Oosteinderweg 247-B 
1432 AT Aalsmeer

+31 (0)297 330 600

© Copyright 2023 Perry Sport, All right reserved.
Sports Unlimited Retail B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close