Drievoudig wereldkampioen Chan stopt met kunstschaatsen

Hij zinspeelde er al op tijdens de Winterspelen in Pyeongchang en nu is het ook definitief: kunstschaatser Patrick Chan zet een punt achter zijn topsportcarrière. De Canadees kan dat doen met gerust hart na het olympisch goud in Zuid-Korea in de teamwedstrijd.

De 27-jarige Chan, zoon van immigrantenouders uit Hongkong, is een ware sportheld in Canada. Hij veroverde tien keer de nationale titel en was vanaf 2011 drie keer op rij wereldkampioen. De twee WK's ervoor sloot hij af met een zilveren medaille.

In de olympische arena bleef de hoogste trede lang uit. Bij de Spelen van 2010 in Vancouver stelde hij zelfs ronduit teleur met de vijfde plaats en in 2014 moest hij in Sotsji genoegen nemen met zilver, zowel individueel als met het Canadese team.

Teamgoud

In februari wilde het in Pyeongchang in het individuele toernooi opnieuw niet lukken: Chan kwam niet verder dan de negende plaats. In de landenwedstrijd loodste hij Canada echter wel naar de eindzege, waardoor hij eindelijk olympisch goud om zijn nek kreeg omgehangen.

De charismatische Chan, met zijn ontwapenende glimlach en groot atletisch vermogen, maakte naam met viervoudige sprongen die inmiddels gemeengoed zijn in het kunstschaatsen.

"Het was een eer en voorrecht voor Canada te schaatsen", sprak Chan in zijn afscheidsverklaring. "Ik hoop dat ik jonge schaatsers heb kunnen inspireren. Ik heb laten zien dat met hard werken, volharding en toewijding alles mogelijk is."

Bron

Titel: NOS Sport

Recente vacatures
Locatie:Aalsmeer
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Nijmegen
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Amsterdam Arena Boulevard
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Amsterdam Arena Boulevard
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Amstelveen
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Hoofddorp
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Amsterdam
Ben jij dé ideale kandidaat?
Locatie:Hilversum
Ben jij dé ideale kandidaat?
Alle vacatures
Laatste vacatures per mail ontvangen?

Meld je aan via de onderstaande link en ontvang een bericht zodra er een vacature online komt die voor jou van toepassing is.

Maak job search agent aan

Contact

Sports Unlimited Retail B.V. 
Oosteinderweg 247-B 
1432 AT Aalsmeer

+31 (0)297 330 600

© Copyright 2018 Perry Sport, All right reserved.
Aktiesport gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close